Събиране на наем и следене на наематели

Определение и примери за отговорности на управителя на имоти.

buildings, skyline, sky

Мениджърите на имоти и фирми като МТГ ИНВЕСТМЪНТС ООД са наети да управляват операциите, поддръжката и администрирането на наемите на имоти за собственик. Тяхната работа, наред с много други задачи, включва маркетинг на имота под наем и намиране на наематели, осигуряване на конкурентни цени на наемите, като същевременно покрива данъци и режийни разходи, събиране на наем и спазване на законите за наемане.

Точните им отговорности варират в зависимост от вида на управляваното имущество, сумата, която им се плаща, и условията на договора за управление. Има някои важни роли, които управителят на имота може да поеме, за да помогне на собствениците на имоти под наем.

Мениджърите на имоти са хора, които  специализират в осигуряването на управление на наема в съответствие с насоките, дадени от собственика – независимо дали целите са финансови или базирани на осигуряване на атрактивни условия на живот, или и двете.

Насоките могат да приемат различни форми – собствениците на корпоративни имоти могат да издават декларации за мисия и визия за своите имоти, докато отделните собственици могат да дават устни насоки относно целите си за имота.

Управителят се грижи отговорните наематели да заемат имота, плащанията да се получават навреме, спазват се бюджети и наемът се поддържа правилно.

Мениджърите на имоти като МТГ ИНВЕСТМЪНТС ООД се справят с всичко, което се случва ежедневно в имот под наем. Те трябва да имат работни познания за индустрията на недвижимите имоти, в която работи наемането, като например индустриална собственост или жилищна.

След това управителят на имота работи, за да гарантира, че целите на собственика са изпълнени, като управлява наема, наемателите, поддръжката, бюджетите и записите на имотите под наем. Те също така трябва да са задълбочено запознати с държавните и националните закони по отношение на правните методи за проверка на наемателите, обработка на депозити за обезпечение, прекратяване на лизингови договори, извършване на изгонване и спазване на стандартите за безопасност на собствеността.

Поради тези причини някои държави изискват от управителите на имоти да бъдат лицензирани брокери на недвижими имоти. Ако случаят е такъв, собственикът на имота ще трябва да наеме брокер, който да гарантира, че собствеността им се управлява законно.

Други щати позволяват на мениджърите да бъдат лицензирани за управление на имоти, вместо като брокери, докато някои изобщо не изискват лицензиране. В допълнение към лицензирането, управителите на имоти идват с различни специалности и опит.

Определянето на наем е основна отговорност на всеки наемодател. Следователно това е една от най-често срещаните работни места, които наемодателят ще прехвърли на управител на имоти. Мениджърът на имота определя конкурентни наемни цени, за да привлече наематели в имота. По принцип това се прави чрез проучване на сравними имоти в района – това също трябва да се прави поне веднъж годишно, за да остане привлекателно за наемателите.

Управителят на имота също така създава система за събиране на наем от наематели. За да осигурят оптимален паричен поток, те определят дата на събиране, за да се уверят, че месечните разходи на имота могат да бъдат платени, и стриктно прилагат политиките за забавяне на таксите.

Проверката и управлението на наемателите е друга основна отговорност на управителя на имоти. Управителят на имота може да участва в намирането и проверката на бъдещите наематели, управлението на ежедневни жалби и въпроси за поддръжка, както и извеждане на наематели и изселване.

Бележка: Управителите на имоти са хората, които наемателите обикновено търсят. Ако имате много имоти и наематели, може да се наложи фирма за управление на имоти.

Управителят на имота трябва да поддържа имота в безопасно и обитаемо състояние. Управителите на имоти отговарят за физическото управление на имота, включително редовна поддръжка и аварийни ремонти.

Работата, извършена от изпълнители и други ремонтници, трябва да бъде проверена, за да се гарантира, че тя отговаря на стандартите и че те завършват работата си на време.

Управителите на имоти могат да бъдат отговорни за управлението на бюджета за сградата и за поддържането на всички важни записи.

Управителят трябва да работи в рамките на определения бюджет за сградата. В определени извънредни ситуации, когато обитателите (наемателите) или физическата структура (инвестиционното имущество) са в опасност, те могат да използват преценката си, за да поръчат ремонт или по същия начин, без да се отнасят за бюджета.

Важно: Мениджърите на имоти трябва да са запознати с приетите счетоводни практики, за да осигурят точно счетоводство за целите на доходите, данъците и инвестициите.

Подробните записи относно имота са важни за счетоводните цели. Записите трябва да включват всички приходи и разходи; списък на инспекциите, подписани договори за наем, искания за поддръжка, жалби, записи за ремонти, разходи за ремонт, разходи за поддръжка и запис за събиране на наеми и застрахователни разходи.

Управителите на търговски имоти са специализирани в недвижими имоти, използвани за бизнес цели. Тези мениджъри могат да са добре запознати с индустриални сгради или помещения от административен тип.

Мениджърите на многофамилни имоти са свикнали да управляват съоръжения като жилищни комплекси. Тези специалисти трябва да имат добри умения за обслужване на клиенти и способност за деескалация на ситуациите, както и да изпълняват обичайните задължения на управител на имоти.

Мениджърите на еднофамилни къщи работят за инвеститори в недвижими имоти, които държат техните инвестиции и ги отдават под наем за допълнителни доходи. Този тип инвеститори обикновено купуват жилища в райони, където има висок процент на оборот на жилищата, като например във военна общност, където има тенденция да не се купуват жилища.

Те наемат управители на имоти, за да се уверят, че всички аспекти на имота се обработват и тази стойност се поддържа, докато имотът се живее в него.

 

 

Заключение!

Мениджърите на имоти се справят ежедневно с операциите по отдаване под наем на имоти. Техните отговорности са:

*Събиране на наема.
*Пазар за и наематели на екрани
*Решаване на проблеми с наемателите.
*Следене и поддръжка на имота.
*Управление на финансите и архивите.

 

ДОВОЛНИ КЛИЕНТА
от над 1000 отзива 97%
5/5

КРАТКОСРОЧНО

от

20%

на резервация

КРАТКОСРОЧНО

от

10%

на резервация

дългосрочно

от

5%

за управление

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *