Управление на имоти в airbnb

УПРАВЛЕНИЕ НА ИМОТИ AIRBNB

usa, manhattan, contrasts

Какво представлява услугата за управление на Airbnb?

Индустрията за отдаване на краткосрочни наеми се адаптира и нарасна експоненциално през последното десетилетие благодарение на възхода на компании като Airbnb, Booking.com и HomeAway. Това позволи на индустрията за управление на услуги да се разшири и да създаде много конкурентен пазар; Компании за управление на Airbnb.

Услугата за управление на Airbnb е фирма, която управлява сезонни аренди от името на собственик, включително услуги като: посрещане, почистване, изпращане, създаване на реклами и комуникация с гости и т.н.

Всъщност, въпреки че говорим за услуги за управление на Airbnb, бихме могли по същия начин да говорим и за услуги за управление на краткосрочен престой, услуги за управление на ваканционни къщи, услуги за краткосрочен престой или дори услуги за управление 2.0, за да се позовем на нашата индустрия. Всъщност в по-голямата си част ние не само наемаме чрез Airbnb, но и през редица други платформи, които се появиха през последните няколко години. И докато в миналото нашата индустрия не беше толкова зависима от интернет, тя все още съществуваше много преди Airbnb.

Маркетинговият избор да се наречем „услуга за управление на Airbnb“ е направен от самите управленски служби, за да се върнем към успеха на Airbnb. Това е така, защото това е платформата, която най-силно резонира сред широката общественост.

 
 
window, furniture, room

Защо да поверите на фирма за управление на Airbnb да управлява вашия имот?

Много домакини се обръщат към фирми за управление на Airbnb, за да улеснят управлението на собствеността си в Airbnb и други платформи за отдаване под наем по няколко причини. Основните ще разгледаме по-долу.

1. Облекчават главоболието от домакинството.

Управлението на собственост в Airbnb може да бъде натоварващо. От координиране на задачи като комуникация с гостите до предаване на ключовете, както и осигуряване на привличащ вниманието чрез подробно описание на имота съдържание, дори правенето на снимки за някои звучи като неудобно количество работа. Особено ако нямате идея откъде да започнете.

Компаниите, които предоставят управление  на недвижими имоти като Мтг инвестмънтс, предоставят решения на тези проблеми, като същевременно предоставят и няколко други услуги, включително професионално домакинство и перални услуги, мултиплатформен маркетинг и управление и координация на необходимата поддръжка.

 

2. Увеличават приходите

Домакините на Airbnb откриват, че могат да печелят повече от онлайн приходи за резервации, когато наемат компания за управление на имоти, която да управлява имотите им. Компаниите за управление на Airbnb използват алгоритми за ценообразуване, пазарни тенденции и колебания, съчетани с текущи пазарни проучвания, за да определят цените на имотите конкурентно. Тази стратегия позволява на мениджърите на имоти да увеличат заетостта и да увеличат максимално потенциала за печелене на домакините, като дава на домакините допълнително удовлетворение от повече пари с по-малко усилия.

3. Спокойствие

Много нови домакини гледат на краткосрочното отдаване под наем като начин за бърз тласък на доходите им. Поради различни обстоятелства обаче те не могат сами да се справят с това. Те могат да работят често в чужбина, да са на почивка или да живеят изцяло в друга държава. Използвайки доставчик на услуги за имоти, хостовете могат да управляват собствеността си отдалечено с лекота.

home, interiors, kitchen

Сравняване на конкуренти - компании за управление на Airbnb

Ако искате да наемете фирма за управление на имоти Airbnb, но не сте сигурни какви са разликите между компаниите за управление на имоти, тъй като много рекламират подобни услуги и цени, ние сме тук, за да ви помогнем. Как се различава един доставчик от друг? По-долу сравняваме 4-те най-големи играчи на британския пазар: Airsorted, Hostmaker, Pass The Keys и, разбира се, GuestReady.

Преди да се потопим в проучване кои са основните разлики между фирмите за управление на имоти, правим преглед на услугите, които повечето компании ще предлагат:

  • Многоканален списък и управление на профили
  • Фотография
  • Денонощна комуникации с гостите
  • Домакинство
  • Предоставяне на спално бельо и тоалетни принадлежности
  • Поддръжка на собствеността
  • Възстановяване на основните запаси
airbnb_logo

Сравнете пазара на най-добрите в индустрията

На пръв поглед много компании за управление на Airbnb могат да изглеждат еднакво. Едва когато домакините използват техните услуги, те наистина получават усещане за това как една компания работи и координира своите услуги.

Най-добрият индикатор за получаване на първоначална перспектива за това колко добре компанията работи вътрешно би бил да се наблюдава комуникацията и прозрачността, които персоналът предоставя на бъдещите домакини. Добрата комуникация обикновено води до добра комуникация между оперативните екипи, които извършват работата по предоставяне на услуги, предоставяни от тези компании. Липсата на комуникация може да бъде доказателство за неправилно управление вътрешно и от оперативна гледна точка да създаде проблеми при улесняването на управлението на имота.

Това може да се дължи на два основни фактора, инфраструктурата и комуникацията. Независимо дали сте сезонен домакин на Airbnb или пълен начинаещ в обслужващата индустрия за настаняване. Може да се възползвате от възможността да използвате компания за управление на наеми за безпроблемен хостинг. Преди да започнете, направете проучване и се запитайте:

 
 

Кои са основите, на които искате да отговаря вашата агенция за управление на имоти?

  • Кои агенции обслужват моя район?
  • Колко време искам да дам имота си под наем и кои услуги трябва да покрия, за да ми помогнат да извлека максимална полза от краткосрочния си наем.

Въпроси, които да зададете на бъдещата си компания за управление на Airbnb:

  1. Кои услуги за управление на собствеността на Airbnb предлагате?
  2. Аутсорсирате ли някоя от услугите си и ако да, кои?
  3. По какъв тип структура на таксите работите?
  4. Начислявате ли такси за управление, когато имотът е празен?
  5. Какви критерии използвате, за да проверите и одобрите гостите?
  6. Какво е средното ви време за отговор на заявки за гости На кои платформи рекламирате имотите?
  7. Кой доставчик на застраховка използвате и какво покрива вашата застраховка?
  8. Средно колко струва решаването на проблем с поддръжката?
  9. Колко често мога да очаквам актуализации на моя имот от моя мениджър на акаунта?
  10. Ще ми бъде ли изпратен доклад за актуализация. И ако да, колко често ще имам достъп до този отчет?

МТГ ИНВЕСТМЪНТС се гордее с услугата си, посветена на своите домакини и гости. Нашата мисия е да помогнем на наемодателите да превърнат инвестициите си в печеливш източник на доход, като използваме технология, за да донесем традицията на гостоприемството за краткосрочно отдаване. МТГ ИНВЕСТМЪНТС се разграничава, като включва следните допълнителни услуги:

  • Услуга за лично настаняване.
  • Самостоятелно настаняване.
  • Специализиран мениджър на акаунти.
  • Комуникационна инфраструктура.
  • Професионално описание на имота.
  • Качествена поддръжка  на имота.
1
Доволни собственика
1 %
отговор до 1 час
1 %
5* отзиви от гости

Инфраструктурата и комуникацията играят ключова роля в предоставянето на надеждна услуга както за домакините, така и за гостите, така че как МТГ ИНВЕСТМЪНТС прави това?

Последователна и надеждна услуга за управление на наеми

От първия първоначален контакт, който домакините имат с нашия персонал до момента, в който изграждат отношения с личния си мениджър на акаунти; прозрачността и ясната комуникация са най-последователните теми на услугата. МТГ ИНВЕСТМЪНТС има за цел да оправдае очакванията на домакините и гостите от самото начало, за да гарантира, че предоставяната услуга за управление на имота е надеждна, удобна и гостоприемна. МТГ ИНВЕСТМЪНТС  е изградила своята инфраструктура и софтуерна програма от нулата. Това позволява на персонала да използва специфични инструменти за управление на собствеността на хоста възможно най-ефективно.Екипите могат да преглеждат и имат достъп до информация и да действат незабавно за всяка задача, която се нуждае от действие или решение. Хостовете също имат достъп до таблото за управление на собствеността си, за да могат рутинно да се логват, за да видят как се представя тяхната собственост.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *